Welkom op de website van

NIEUWS


Helaas uitgesteld vanwege het corona-virus.

Viering Gouden Jubileum

 van Dorpshuis De Nesse

 

De Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel wil dit gouden jubileum vieren samen met zoveel mogelijk Nessers, de 'Vrienden van de Urbanuskerk' en de leerlingen van basisschool 'De Zwaluw'.

Programma:

  • Vrijdag 17 april: een extra feestelijke 'Soep & Sandwich & Zo'.
  • Zaterdagmiddag 18 april: opening tentoonstelling van schilderijen, in de grote zaal van De Nesse, gemaakt door leerlingen van basisschool De Zwaluw en opgehangen als decor bij de festiviteiten.
  • Zaterdagavond 18 april: Receptie ter gelegenheid van ons gouden jubileum en daaropvolgend een feestavond voor alle Nessers met livemuziek van de Timboektoe Bigband Amsterdam.
  • Zondagmiddag 19 april (in de Urbanuskerk): Optreden van het 'Senioren Orkest Amstelland' (trouwe gebruikers van het Dorpshuis), samen met leerlingen van basisschool 'De Zwaluw', die enkele variaties van het 'Zwaluw Lied' ten gehore zullen brengen.

Het Koningsdagcafé op 27 april gaat niet door!

KONINGSDAG 2020

Op deze dag, maandag 27 april, zijn er helaas geen festiviteiten in Nes!

ECHTER:

De bar van Dorpshuis de Nesse is wel open tussen 16.00 en 18.00 uur.

Een mooi moment om, onder het genot van een drankje, elkaar te vertellen waar en hoe je deze dag hebt doorgebracht.

Als welkomstdrankje schenken wij onze bekende Oranjebitter!


Installatie nieuwe Dorpsraad

Op dinsdag 3 september 2019 is tijdens een bijzondere vergadering de nieuwe Dorpsraad geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Ook werd er afscheid genomen van de niet in de Dorpsraad terugkerende leden en kregen zij een mooi afscheidscadeau.

De nieuwe Dorpsraad bestaat uit:
Hermann Ruhe, voorzitter
Sandra Meulenbelt, vice-voorzitter
Erik van Leeuwen
Henk Jurriën

Walter Boer
Pieter Beke
Willem Plandsoen

Na sluiting van de vergadering was er een informele bijeenkomst.


Uitslag enquête caféfunctie voor Dorpshuis De Nesse

Afgelopen februari heeft het bestuur van het dorpshuis aan de Nessers gevraagd of er behoefte is aan een vaste openstelling van het dorpshuis ‘als café’. En, zo ja, of er vrijwilligers zijn voor het daarbij regelen van bar en bediening. Uit de weinige reacties (15, waarvan 5 anoniem) heeft het bestuur moeten constateren dat er hiervoor te weinig draagvlak is.

Wij danken de invullers van het enquêteformulier voor hun bijdrage en voor suggesties voor toekomstige activiteiten in het dorpshuis, waar het bestuur mee aan de slag kan.