Welkom op de website van

nieuws

Maatschappelijk Spreekuur in Dorpshuis De Nesse

Op woensdag 19 juni, van 15.00 tot 16.30 uur, heeft u de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Joyce Weij (wijkcoach) of Adriënne Bosch (maatschappelijk werker) van Participe Amstelland.

Bij hen kunt u terecht met vragen over huisvesting, inkomen, werk en vragen rondom scheiding en opvoeding. U wordt op volgorde van binnenkomst 1 op 1 geholpen.

De wijkcoach is er om initiatieven te stimuleren en te ondersteunen in Nes aan de Amstel en daarmee wellicht het woon- en leefplezier te verhogen. Zie voor meer informatie welzijn en advies.

RABO-Polderfietstocht (“ZUWE TOCHT “)

Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019

De supportersvereniging Nes aan de Amstel organiseert al jaren de RABO -Polderfietstocht. Opnieuw is een prachtige route uitgezet. Dit keer gaan we door het Groene Hart van Holland. Het thema is “de zuwe’s”. Door de onbegaanbare veen¬gebieden rond het jaar 1000 werden knuppelpaden (zuwe’s) aangelegd. Dat zijn rechte wegen bestaande uit dunne boomstammen en takken, aangelegd om het natte en met waterlopen doorsneden veen/moeras gebied te ontginnen. We gaan langs de Botshol waar nog trilveen is te zien, over de Zuwe naar de Boterwal, Bosdijk en Veenkade naar de Paviljoen Toren De Grote Sniep. een uitkijktoren midden in het Groene Hart (deze biedt een mooi uitzicht over ons prachtige Hollandse polder-landschap). Via de Uitweg van Portengen komen we weer in de bewoonde wereld.
De hele route is 55 km maar er kan ook een keuze gemaakt worden voor 25, of 35 of 45 km. Er zijn voldoende “rust- en opsteekplaatsen”, zodat de tocht zeker geschikt is om met het hele gezin te rijden. Meerijdende kinderen krijgen tijdens de tocht een versnapering aangeboden. Ook voor de doorgewinterde trimmer biedt het traject een gevarieerde trainingsrit.
Inschrijfkosten: € 5,00 en voor kinderen € 2,50 (gratis op vertoon van RABO-bankpas). Na het volbrengen van de tocht krijgt iedereen een leuk aandenken. U kunt starten tussen 9.30 en 12.30 bij: Dorpshuis De Nesse alhier, of bij Cafetaria Alpha, Dorpsstraat 44, Wilnis.

Uitslag enquête caféfunctie voor Dorpshuis De Nesse

Afgelopen februari heeft het bestuur van het dorpshuis aan de Nessers gevraagd of er behoefte is aan een vaste openstelling van het dorpshuis ‘als café’. En, zo ja, of er vrijwilligers zijn voor het daarbij regelen van bar en bediening. Uit de weinige reacties (15, waarvan 5 anoniem) heeft het bestuur moeten constateren dat er hiervoor te weinig draagvlak is.

Wij danken de invullers van het enquêteformulier voor hun bijdrage en voor suggesties voor toekomstige activiteiten in het dorpshuis, waar het bestuur mee aan de slag kan.

De 53e Wielerronde van Nes aan de Amstel “van der Veldt ronde”

Vrijdagavond 24 mei 2019
De Supportersvereniging organiseert deze wielerwedstrijd i.s.m. WTC de Amstel, onder auspiciën van de KNWU. De start en finish van dit “categorie III evenement” bevinden zich voor restaurant “Cantina del Corazon”. De renners rijden vanaf dit punt over de Amsteldijk Zuid naar de “Rode Paal” bij Uithoorn. De weg wordt vervolgd over de Hollandsedijk, de Oude Bovenkerkerweg, fietspad Bovenkerkerweg en vervolgens de Nesserlaan. Tenslotte komen de renners via de Amsteldijk Zuid weer richting Finish.
Voorwaarde bij de vergunningverlening is dat in verband met de veiligheid op vrijdagavond 24 mei het omschreven parcours tussen 19.00 uur en ongeveer 21.00 uur geheel moet worden afgesloten voor alle verkeer. Bewoners van Nes en omwonenden van het parcours zijn gedurende deze periode niet per auto of fiets bereikbaar. Tevens mogen bewoners en/of bezoekers hun erf of parkeergelegenheid niet per auto of fiets verlaten. Fietsers die normaal gebruik maken van het fietspad langs de Bovenkerker¬weg worden omgeleid. De pont bij de Nessersluis zal vanaf 18.45 niet meer varen.
Inwoners en toeschouwers worden verzocht om voor 19.00 uur in de dorpskern van Nes a/d Amstel aanwezig te zijn. Deelnemers en toeschouwers kunnen hun auto, motor, fiets of brommer parkeren bij de Urbanus kerk of de Wijnschuur.
De supportersvereniging dankt u bij voorbaat voor de medewerking en hoopt u uiteraard te kunnen begroeten bij de start van de wielerronde. Voor nadere informatie over parcours en afzetting: Jan van der Lelie (06-22217357) of Kees Gels (06-14698034).