Nes ontmoet Nes

 


Samen gezellig eten in ongedwongen sfeer: dat is het concept van Soep & Sandwich.
Om de inkoop goed te plannen willen we graag dat iedereen zich van tevoren opgeeft (denesse3@ziggo.nl). Prijs is - meestal - € 8 voor het complete menu. U bent welkom vanaf 17 uur, het buffet opent om 17.30 uur.


 

Was u de vorige keer vergeten om gezellig mee te eten bij de Soep & Sandwich? Dan krijgt u nu nog één herkansing voor de zomer:
op vrijdag 19 april is de laatste maaltijd van dit seizoen. Daarna bent u weer welkom vanaf september.

De vorige Soep & Sandwich vierden we met speciale feesttaartjes - zie hiernaast - dat we al 10 jaar deze S&S maaltijden verzorgen!!U heeft het hopelijk al gemerkt: we zijn met een nieuw kookteam weer gestart met de maandelijkse dorpsmaaltijden. Vrijdag 15 maart a.s. serveren we een kip-en-ei-menu: kom vooral gezellig meeëten!

Deze keer is een speciale, wat dat inhoudt is een verrassing.


 

Vrijdag 21 april wordt de laatste keer Soep & Sandwich van dit seizoen. Daarna gaat de kookploeg ook een tijdje genieten van - hopelijk - een mooie zomer.
Heeft u zin in een lekkere maaltijd, gezellig met dorpsgenoten? Geef u dan op voor onze Pasta Fiesta. Twee voorjaarssoepen, daarna 3 variaties in pasta en een fruitig toetje.


Het is nog lang geen zonnig zomerweer, maar na alle nattigheid en kou hebben we wel zin in een zonnige maaltijd. Op vrijdag 17 maart bent u daarvoor welkom in De Nesse, want het kookteam heeft een heerlijke Mexicaanse maaltijd op het menu gezet.

Kom ook gezellig met dorpsgenoten samen eten. 


 

Zin in lekker en gezellig samen eten? Vrijdag 17 februari serveert de S&S kookgroep een heerlijke rijsttafel: saté, babi pangang, tjap tjoy, foe yong hai, en natuurlijk daarbij rijst, kroepoek, sambal en dergelijke bijgerechten. Vooraf lekkere soepen, onder andere pindasoep, en ook een toetje hoort erbij. En dat alles voor € 8. Uiteraard wel even van tevoren opgaven (denesse3@ziggo.nl), anders weten we niet voor hoeveel gasten we gaan koken!

 


 

Aanstaande vrijdag, 20 januari, kunt u weer gezellig komen eten in het dorpshuis. Wat serveren we? Onze heerlijke erwtensoep, wereldberoemd in heel Nes en omstreken! En ook een heerlijke stevige bruine-bonen-soep. Daarnaast ook broodjes warme beenham, en een broodje zuurkool, uiteraard met een worstje, en desgewenst een lik mosterd!

We sluiten af met een ouderwets toetje: griesmeelpudding met bessensap.


 

Mocht u zich nog niet hebben opgegeven voor het kerstdiner van vrijdag 16 december 2022, doe dat dan snel. Opgave moet uiterlijk woensdag 14 december gedaan zijn, want de 15e gaat de Soep&Sandwich-ploeg inkopen doen.

Zoals eerdere jaren doen zij met kerst altijd extra hun best om er een lekkere, maar vooral ook gezellige maaltijd van te maken.


Na al het mooie weer wordt het nu kouder en ook natter: tijd voor heerlijke stamppotten!

Vrijdag 18 november 2022 kunt u, na de kippensoep en de goulashsoep, kiezen uit stamppot Italiaanse groente met rookworst, Indische andijviestamppot met pittige gehaktballen of een mediterrane stamppot groene kool met mozzarella en spekjes.

Als toetje serveren we speculaastaart met peer.

Opgeven uiterlijk woensdag 16.

 


Wat is het lang geleden dat we in het dorpshuis samen konden eten.
Maar we gaan weer van start: vrijdag 18 maart 2022 bent u van harte welkom.

Wat schaft de pot dit keer?
Zoals altijd starten we met 2 lekkere soepen: een bekende tomaten-/groentensoep, natuurlijk met balletjes,
en een prei-spinaziesoep
Als hoofdgerechten: 
* Tiroler zuurkool
* Kikkererwtencurry met kokosmelk
* Pasta met brie
En als dessert: verstopte peren

Opgeven uiterlijk woensdag 16 maart.


 

Op 15 oktober 2021 bent u weer welkom bij de eerste Soep & Sandwich na de coronaperiode. Wij vragen u wel om u aan te melden bij denesse3@ziggo.nl. Vanwege de coronaregels en om ieders veiligheid te kunnen waarborgen vragen wij u bij de entree uw vaccinatiebewijs of testbewijs te laten zien.

Het menu:

menu-15-okt-21_edited-1.jpg


Op 21 februari is het bijna carnaval. Wat gaan we dan voor u koken?

2 soepen: carnavalsoep met 3 kleuren paprika en bonensoep met salami.
Hoofdgerechten:
- Kip carnaval met champignons, een likje sambal en rijst
- Limburgs zoervleis met gebakken aardappel en appelmoes
- Uientaart met spekjes, kaas en ei
En daarbij een lekkere groene salade.

Dessert: een bonte combinatie van donuts met ijs en fruit

Soep & Sandwich: altijd gezellig en altijd lekker, vers gekookt eten. Vanaf dit jaar dus € 7 ipv de € 6 die we 6 jaar lang hebben gerekend.

 


17 januari 2020: Na de feestdagen terug naar de basis - smakelijke, niet te ingewikkelde maaltijden. We serveren onze inmiddels in heel Nes beroemde erwtensoep, uiteraard begeleid door roggebrood met spek. Daarnaast ook een heerlijke stevige goulashsoep. En verder lekkere broodjes, zoals boerenkool-speciaal met Nesser boerenkool, broodje zuurkool met worst en broodje warm vlees. Dessert: vlaflip (kent u dat nog van vroeger?)


20 december: kerstdiner

Het kookteam heeft uit veel recepten een heerlijk kerstmenu samengesteld. Het wordt niet alleen gezellig, maar ook erg lekker. Het menu staat hier al onder. Heeft u zich nog niet opgegeven, doe dat dan snel, want vol = vol.

kerstmenu.jpg

 

kookploeg-2-1.jpg

15 november: Oma's recepten!

Hete bliksem, raasdonders, watergruwel... Ja, het wordt iets speciaals deze keer. Maar u weet langzamerhand: we koken altijd met verse ingrediënten en er is keuze genoeg.
We serveren weer 2 soepen, een spruitjessoep (!) en een ouderwets lekkere groentesoep met balletjes.
Als hoofdgerechten is er keus uit hete bliksem (aardappel-ui-appel) met draadjesvlees, een stamppot vergeten groenten met rookworst, raasdonders (kapucijners) met gehaktballetjes en roerbakgroente, of, als 4e gerecht: jachtschotel.
Als dessert hebben we watergruwel, van parelgort (een graansoort) met rozijnen, krenten en bessensap, met een lekkere topping erop.

U bent zoals altijd van harte welkom!

 18 oktober: herfst!

Buiten regent en stormt het, maar in het dorpshuis ruikt het heerlijk: lekkere soep waar je warm van wordt, een heerlijk stoofpotje waarvan de geur je al tegemoet komt, gerechten met paddestoelen en noten.... Laat het herfstweer maar komen!
Komt u gezellig mee-eten in de Nesse? Van harte welkom.

 


 

Was u er niet bij op 17 mei? Jammer want dit heeft u gemist:

IMG_2134.jpg IMG_2139.jpg IMG_2141.jpg IMG_2143.jpg IMG_2147.jpg


De kook- en bargroep gaat nu even lekker van de zomer genieten en nieuwe inspiratie opdoen. Op vrijdag 13 september gaan we u weer verrassen met een lekkere en gezellige maaltijd. Tot dan!

Vrijdag 17 mei: Zomerse maaltijdsalades

De laatste keer Soep & Sandwich van dit seizoen! Wat dacht u van een kip-kerrie-salade, Waldorfsalade. Salade Niçoise, een frisse groene salade met aardbeien en geitenkaas? Ja, en dan hebben we natuurlijk ook 2 lekkere soepen èn een dessert: dit keer kokosflensjes met tropisch fruit.
Maaaaar.... u moet wel even opgeven dat u komt eten!


 

Vrijdag 19 april: Mexicaans!

Bij de zonnige temperaturen van deze week past een zonnig menu. Als soepen serveren we Mexicaanse tomatensoep en maïssoep. Hoofdgerechten: chili con carne, tortillawraps met kip en ananas, en taco's. En daarnaast ook een lekkere Mexicaanse salade. Uiteraard veel tortillachips, guacamole en pittige salsa. Mexicaanse desserts bevatten vaak fruit: wij maken voor u een mangomousse in paasstijl. Gezellig als u er ook bij bent.

 Vrijdag 15 maart
zijn we in Italiaanse sferen.
We maken een Toscaanse bonensoep en een Italiaanse tomatensoep met mascarpone-kaas. Lekker!

Hoofdgerecht is keuze uit spaghetti met gehakt, champignons en wokgroente, of Italiaanse kip met groente en rijst, of een stuk plaattaart / pizza. Daarnaast is er ook een salade van geroosterde paprika met rucola en olijven.

Dessert: panna cotta met bramensaus, een romig toetje.


Op veler verzoek op het menu van 15 februari: onze wereldberoemde Nesser erwtensoep, uiteraard met roggebrood en spek. Daarnaast ook een stevige linzensoep!
Nog meer lekkere trek? Er zijn ook winterse broodjes: met zuurkool en worst, met warme beenham of met pittige kip en boerenkool.
Dessert: warme appeltjes met kaneelijs.Een nieuw jaar, weer lekker en gezellig samen eten in het dorpshuis. Op 18 januari 2019 starten we met een iets eenvoudiger te maken diner, na de luxe van het kerstdiner. Dit keer hebben we als thema "eenspansgerechten". Het menu vermeldt naast maissoep en preisoep dit keer een kip-stoofpotje, chili con carne en een pasta-schotel uit de oven. Als dessert serveren we sinaasappelkwark met honing en nootjes.

Eet smakelijk!Dit was op 14 december het kerstdiner: een uitverkocht dorpshuis waar voor 80 personen (gasten + barteam + kookteam) een maaltijd werd geserveerd. Een zeer sfeervolle zaal, prachtige kerstversiering (iedereen kreeg een kerststukje mee naar huis!), veel gezelligheid en lekker eten.

Husvoorbereiding-1.jpg         IMG_1745-1.jpg Bep-Agnes.jpg
4a281f36-3400-4d30-823b-bf6107044a0e.jpg 9f154c07-8da9-45b5-9280-7eec0c12ea35.jpg 1500d2f1-686e-4764-a824-82d5f4e2ee58.jpg
bfda5a2c-5828-44d3-a888-75a63ab496b5.jpg IMG_1743.jpg IMG_1752.jpg

Het kerstdiner is dit jaar op vrijdag 14 december. We proberen niet alleen extra lekker eten te maken, maar ook de aankleding van de zaal wordt feestelijk. Daarom rekenen we - net als vorig jaar - voor deze maaltijd € 7 in plaats van de gebruikelijke € 6.
Wilt u komen meegenieten? Gezellig, van harte welkom! Alleen, de praktische kant van de zaak is, dat we maximaal 70 gasten kunnen hebben. En vol = echt vol! U kunt u opgeven via het gebruikelijke e-mailadres (denesse3@ziggo.nl). Van deze opgave krijgt u altijd een bevestiging per email, dus als u die niet ontvangt is er iets mis. En ook een verzoek: bij de opgave s.v.p. de namen van de gasten vermelden, anders is er geen controle mogelijk.

 

images-2.jpeg


Vrijdag 16 november: hopelijk is het dan stamppotweer!
We hebben 4 verschillende soorten voor u bedacht; bekende, zoals hutspot met draadjesvlees, maar ook verrassende nieuwe. Lekker samen eten voor een vriendenprijsje en genieten van het gezelschap om u heen. 
Denkt u eraan om u bijtijds op te geven? We moeten natuurlijk iedere keer weten voor hoeveel gasten we gaan inkopen en koken.
Graag tot ziens!


21 september 2018: de eerste S&S maaltijd na het zomerseizoen.
We gaan nog een beetje nazomeren met Zuid-Europese gerechten: als soepen serveren we courgettesoep met roomkaas en kip, of vissoep met zalm, kabeljauw en rivierkreeftjes.
Keuze uit 3 warme schotels: paella met kip en chorizo, lasagne uit de oven, of Italiaanse roerbakschotel met krieltjes, chipolataworstjes en pesto.
Dessert: Griekse yoghurt met bramensaus en nootjes.


Vrijdag 18 mei is de laatste Soep & Sandwich van dit seizoen. En het belooft weer een lekkere maaltijd te worden! Het thema dit keer is "Zomerse salades". U kunt kiezen uit een Salade Niçoise, een Griekse pastasalade, mozzarella-tomaat of een smeuige kip-kerrie op grof bruin brood. En natuurlijk zijn er ook weer 2 soorten soep. 
Het toetje past in deze tijd van het jaar: ijs-aardbeien-slagroom. Gezellig èn lekker. Van harte welkom!


 

Wat een snertweer deze week!!
Maarrr..... dat is juist prima weer voor onze beroemde snert!! Kom dus ook gezellig in het dorpshuis eten.We hebben deze keer snert en een stevige linzensoep. Nog meer trek? Er zijn ook broodjes zuurkool met worst en broodjes warme beenham. En als toetje dit keer iets heerlijk ouderwets, nostalgisch. 
Niet vergeten om u even vooraf op te geven!

 


Vrijdag 15 december: het kerstdiner van de Soep & Sandwich & Zo.

Het kookteam heeft een mooi menu samengesteld, zodat u van een smakelijk diner kunt genieten, samen met uw dorpsgenoten.

Vergeet niet om u tijdig op te geven, want we moeten ècht stellen dat vol=vol.
We kunnen helaas niet meer gasten hebben dan 70. Dus: even snel een mailtje naar denesse3@ziggo.nl.


Voor de Soep & Sandwich-maaltijd van 17 november heeft het kookteam weer een boel lekkere recepten bij elkaar gezocht. We starten met 2 soepen: rode linzensoep met spinazie of groentesoep met kip.
Daarna kunt u kiezen uit 4 stamppotten:


zin in broccolistamppot met noten en geitenkaas?


of preistamppot met gehaktballen?

ook lekker: Italiaanse boerenkool met worst

of oosterse stamppot met paksoy, kokosmelk en taugé
En uiteraard hebben we ook een lekker dessert, dit keer geïnspireerd door Sinterklaas (iets met speculaas........):

 


 

Het menu van 20 oktober is heel internationaal:
we hebben een Oosterse soep en een uit Nederland,
de 4 hoofdgerechten komen uit Bretagne in Frankrijk, uit Mexico, uit India en uit Italië; het toetje tenslotte is een Spaans kwarktaartje.

U ziet het: we hebben weer veel variaties bedacht, zodat er voor elk-wat-wils is. Komt u ook gezellig samen met uw buurtgenoten eten? Prijs is € 6. Graag uiterlijk 2 dagen van tevoren opgeven, dan weten wij voor hoeveel gasten we gaan inkopen en koken.

 


Op 16 juni hebben de vrijwilligers van het kookteam samen met de barvrijwilligers genoten van een lekkere lunch. Het was bijzonder om de rollen nu eens om te draaien: niet wij gingen de gasten verwennen, maar nu werden wij eens getracteerd op een verrassende maaltijd. Het was niet alleen lekker en gezellig, maar ook goed voor onze inspiratie: zo hebben wij weer nieuwe ideeën opgedaan voor het komende seizoen.

Wat dat betreft: noteert u vast de data, steeds de 3e vrijdag van de maand, dus:
15 september - 20 oktober - 17 november - 15 december

Voor 15 september hebben we het menu al in voorbereiding: heerlijke zomerse maaltijd-salades. Als u ook mee komt eten, vergeet u dan niet om u uiterlijk woensdag van tevoren op te geven. Dan kunnen we met de inkoop daarmee rekening houden.


IMG_0687-2.jpg


 

Vrijdag 21 april serveren we een rijsttafel: heerlijk kiezen uit 4 vleesgerechten, 4 groentes, rijst, bami, satésaus, kroepoek, sambal, gebakken uitjes en nog meer lekkers. En natuurlijk: er zijn ook weer 2 soepen en uiteraard een lekker toetje.

Stel uw favoriete combinatie samen en maak er een gezellig eetfeestje van.
Zoals altijd, ivm de inkoop, graag uiterlijk woensdag van tevoren
(= 19 april) opgeven.

Daarna gaat het kookteam vakantie houden en nieuwe inspiratie opdoen. In september bent u weer van harte welkom.


 

Vrijdag 17 maart is er weer S&S&Z.

Op het menu hebben we onze beroemde Nesser erwtensoep, uiteraard met roggebrood en spek. Liever iets anders? Wat dacht u van een linzensoep, ook stevig, maar lekker!!
En er is ook keuze uit 2 soorten winterbroodjes, zoals zuurkool met worst.
Het toetje is deze keer "verborgen fruit".

Noteert u alvast: in mei geen Soep & Sandwich vanwege de wielerronde. Ook niet in juni: dan is het dorpsfeest.
Dat betekent dat 21 april de laatste keer van dit seizoen zal zijn.


erwtensoep-2.png  broodjezuurkool.png

 

Vrijdag 17 februari gaan we culinair op reis:
u krijgt de keuze uit gerechten uit diverse landen. Wilt u eens Grieks proberen, of liever Thais, of valt de keuze op Mexicaans?
En bij de soepen kunt u kiezen uit een bekende Nederlandse soep of een speciale: woestijnsoep!

Kom gezellig eten in het dorpshuis! 

 


speculaastaart.jpg

Vrijdag 18 november is de eerstkomende Soep & Sandwich & Zo in het dorpshuis. Het thema in deze sinterklaastijd is "Spaans". Hoe dat er uit gaat zien houden we nog even voor ons zelf. Wel verklappen we het dessert: een taart van speculaas.

Het wordt vast weer gezellig, maar vergeet niet u om u op te geven: uiterlijk op woensdag 16 november via ons e-mailadres denesse3@ziggo.nl.


Het kookteam heeft heerlijk genoten van het cadeau wat zij van het dorpshuisbestuur had gekregen: een heerlijke lunch, op een stralend zonnige dag.


En nu gaan zij met nieuwe energie u weer lekker verwennen met een gezellige en smakelijke maaltijd.
Op 23 september kunt u aanschuiven voor een Italiaans buffet. Ook het dessert is in deze stijl: een fruit-variatie op de bekende tiramisu. Komt u ook? Welkom!

Brasserie10-1.jpg

 


salades-2.png Op 3 juni a.s. is de laatste Soep & Sandwich & Zo van dit seizoen. Het menu start ook deze keer met 2 soorten soep. Daarna is er keuze uit 4 zomerse maaltijdsalades: licht, gezond en smakelijk. We sluiten af met een aardbeientoetje. Wilt u ook komen eten? Gezellig! Vergeet niet om van tevoren op te geven.

 Was u er niet bij op 19 februari? Dan heeft u wat gemist! En dat betreft dan niet alleen de lekkere snert en de bruine-bonen-soep, maar ook de gezelligheid van zo'n kleine 70 dorpsgenoten. Maar wat u vooral gemist heeft: we kregen onverwachts bezoek van onze burgemeester, mevrouw Mirjam van 't Veld. Niemand in Nes was hiervan vooraf op de hoogte, alleen Inge Ellens.
De burgemeester heeft gezellig meegegeten en met vele Nessers gesproken. Na afloop wilde zij graag met het kookteam op de foto.

burgemeesterbiujSS-6.png veelgasten-1.png